Om Lotus Hotel Group

Lotus Hotel Group verkar i lokalt starka, historiska och spännande miljöer. I gruppen ingår ett av Sveriges äldsta hotell, två av landets mest omtyckta spadestinationer och en klassisk hotellikon med magnifik utsikt över Västgötaslätten. Hotellen drivs i privat regi av konstnären Anna Riis och byggnadsingenjören Lars-Olof Oskarsson.

Anna Riis och Lars-Olof Oskarsson Lotus Hotel Group

Vi tror starkt på det personliga mötet

Vi är en liten privatägd kedja, där beslut aldrig är långt borta, och där vi kan fatta dem med lika stor portion hjärta som hjärna.

Vår värld förändras i snabb takt med hjälp av den digitala världen. Samtidigt tror vi starkt på det personliga mötet, och det hoppas vi att du som gäst känner när du besöker oss.

Våra gäster gör vår vardag extraordinär

Vi brukar säga att vi jobbar i en av de mest fantastiska branscher där vi får vara en del av många gästers anledningar till att resa, bo och äta på något av våra tre hotell. Vi sätter stor glädje i att få vara en del av detta och dela det med dig som gäst. För oss är det dessa saker som gör skillnad och som gör vår vardag extraordinär.

Hjärtligt välkommen till oss!

Anna Riis och Lars-Olof Oskarsson

Lotus Hotel Group genom åren

 • 1994 – Hotellgruppens start då Anna Riis och Lars-Olof Oskarsson tog över Varbergs Stadshotell. I maj samma år kom ett nytt torn på plats ovanför entrén.
 • 2001 – Varbergs Stadshotell byggs ut med ett asiatiskt spa efter en studieresa till Japan – Asia Spa invigdes under hösten 2001.
 • 2004 – En ny konferensdel – "innergården" – byggs på Varbergs Stadshotell. 
 • 2007 – Förvärv av Arken Hotel i Torslanda utanför Göteborg.
 • 2010 – Arken Hotel byggs ut med Art Garden Spa – en unik oas för avkoppling och rekreation.
 • 2012 – En ny boutique-del byggs på Varbergs Stadshotell. Hotellrum med nytänkande grepp och annorlunda inslag som till exempel runda sängar och designbadkar mitt i rummet.
 • 2014 – Hotellrummen i den äldre byggnaden på Varbergs Stadshotell renoveras till dess forna glans från 1902. Sekelskiftesromantik kombinerat med klassisk lyx och modern komfort. 
 • 2015 – Ett tredje hotell blev en del av hotellfamiljen – Hôtel Eggers vid Drottningtorget i Göteborg.
 • 2020 – Den största satsningen sedan starten på Arken Hotel & Art Garden Spa görs, med nya utebad, uteduschar, terrasser samt ett nytt gym. Det skapas även nya inomhusmiljöer i lobby och restaurang. 
 • 2021 – En utbyggnad av Asia Spa påbörjades och i slutet av året stod nya sparum för vila, ett orangeri och en takbar klart.
 • 2022 – Utvecklingen av Asia Spa fortsatte under 2022 med solterrass, utomhuspool och bastur. Dessa stod klara vid årsskiftet.
 • 2022 – Vi välkomnar den modernistiska pärlan Hotel Billingehus till hotellfamiljen! 
 • 2023 – I juni öppnade nya Billingehus efter en omsorgsfull utveckling och renovering. 
 • 2024 – Billingehus öppnade upp Earth Spa i maj. Under 2025 väntar etapp 2 – ytterligare spadelar med tre pooler, takrestaurang samt en kongress- och eventlokal för ca 700 personer.

Ursprung

Varbergs Stadshotell & Asia Spa: Klassiskt stadshotell som byggdes 1902.
Läs mer om Varbergs Stadshotells historia ›

Arken Hotel & Art Garden Spa: Ursprungligen en rekreationsanläggning för anställda på Götaverken i Göteborgs hamn. Arken, som anläggningen fick heta invigdes i maj 1975.
Läs mer om Arkens historia ›

Hôtel Eggers: Hotellet kan stoltsera med att vara ett av Sveriges äldsta hotell som ännu är i drift, med anor från 1859.
Läs mer om Hôtel Eggers historia ›

Billingehus: Idén om Billingehus i Skövde kom till liv som en del av en större dröm – den om ett friluftsparadis på berget Billingen. Invigdes 1970.
Läs mer om Billingehus historia ›

Personal på Hotel Eggers Foto: Oscar Mattsson

Vill du bli en av oss

För oss är vårt arbete mer än bara ett jobb – det är en stor del av livet. Jobbet är en del av en spännande resa, utveckling och upplevelse. Vi brinner för att förverkliga våra gästers förväntningar. 
Vindkraft Lotus Hotel Group

Vårt hållbarhetsarbete

Vi tror att bra företag är med och påverkar samhället. De har ett syfte som är större än verksamheten. Vi är stolta över att vi inspirerar, tar ansvar och aktivt bidrar till ett hållbart och bättre samhälle.
Proud with passion pin

Stolta och passionerade

Vi har ett eget serviceprogram som lyfter yrkesstoltheten och kärleken till vårt arbete. Med bästa tänkbara värdskap ger vi varje gäst, leverantör och kollega ett möte utöver det vanliga. Vi kallar det Proud with Passion.