Upplevelser på våra hotell

Vi älskar att skapa upplevelser! Allt från sköna hotellövernattningar och avkopplande spaweekends till gastronomiska restaurangupplevelser och spännande evenemang. Våra hotell bjuder på många härliga reseanledningar till både Göteborg, Varberg och Skövde. 

Våra hotell


Vy över Arken Hotel & Art Garden Spa

Arken Hotel & Art Garden Spa

Längst ut på klipporna vid Göteborgs hamn ligger Arken Hotel & Art Garden Spa. Ett konferens- och spahotell där havet, naturen och konsten alltid är närvarande. En av Göteborgs största mötesplatser där stressnivån sjunker samtidigt som välbefinnandet och kreativiteten ökar. Denna oas av njutning och avkoppling ger en förstklassig paus i vardagen endast 15 minuter från centrala Göteborg.
Hotel Eggers bild tagen från trädgårdsföreningen

Hôtel Eggers

I en K-märkt byggnad på Drottningtorget, vid Centralstationen i Göteborg ligger Hôtel Eggers  – ett av Sveriges äldsta hotell från 1859. En vacker och unik hotellmiljö med en spännande historia. Här har kungligheter, konstnärer, diplomater, spioner och affärsmän bott och haft storslagna viktiga möten. Precis som idag. Den lugna och genuina Eggers-atmosfären är bevarad samtidigt som hotellets komfort är modern och av högsta kvalitet.
Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Varbergs Stadshotell & Asia Spa

I en vacker byggnad vid torget i Varberg ligger Varbergs Stadshotell & Asia Spa. Ett unikt konferens- och spahotell med upplevelser utöver det vanliga, och plats för olika slags möten och nöje. Här möts en klassisk sekelskiftesatmosfär med tusenåriga influenser från österlandet i ett lugnt modernt uttryck. Ett riktigt guldkorn i tillvaron med fokus på välbefinnande och njutning.
Billingehus exteriör Wingårdhs arkitekter
Vi välkomnar Billingehus till hotellfamiljen!

Billingehus i Skövde

I över femtio år har det ikoniska hotellet balanserat som ett monument på Billingens brant. Lika delar självklart som säreget. Billingehus är destinationen med själ och hjärta som rymmer hela livet i ett hus. Med rum för möten, god mat och avkoppling finner du en fristad för rekreation, oförglömliga nöjen och spännande aktiviteter. Utanför knuten väntar ett berg av upplevelser, året runt. Välkommen!

Spaupplevelser i Göteborg, Varberg & Skövde


Takterrass med utomhuspool och utsikt över Varbergs fästning

Asia Spa

Högst upp i hotellet på Varbergs Stadshotell finner du Asia Spa, med en spektakulär utsikt över Varbergs fästning, havet och småstadsidyllen Varberg. Här har vi hämtat det bästa från Asien och flera österländska filosofier och skapat en helt egen värld för välbefinnande och njutning.
Par i utomhuspool på Arken Hotel & Art Garden Spa

Art Garden Spa

Art Garden Spa är en liten oas där du kan ta chansen att lämna omvärlden för en stund. En andningspaus i vardagen, där konsten och naturen alltid är närvarande in i minsta detalj. Art Garden Spa ligger cirka 12 km från Göteborgs centrum, i riktning mot Torslanda.
Kvinna flyter på vatten spa

Earth Spa

På Billingehus i Skövde, högst upp på berget Billingen väntar en unik spaupplevelse med varma och kalla bad, wellness och sköna behandlingar. Med naturliga ingredienser och helande upplevelser som skapar balans mellan kropp och sinne, vila och rörelse. 

Mat & dryck på våra hotell


restaurang och bar på hotell eggers i göteborg

Eggers Restaurang & Bar

Eggers restaurang & bar är välkänd och har varit så sedan 1800-talet. Här serveras vällagad, klassisk mat på ett modernt och medvetet sätt med en gnutta attityd och glimten i ögat. Miljön är inspirerad av Paris i sekelskiftets La belle époque, den sorglösa stämningens tid då de använde stadens kaféer, restauranger och konstsalonger som sitt vardagsrum.

Här serveras frukost, lunch, à la carte och lobbymeny året runt. Afternoon tea, ostronbar och andra spännande event under delar av året.  

Maträtter på restaurang Flora Arken Hotel

Restaurangen på Arken Hotel & Art Garden Spa

I restaurangen på Arken Hotel & Art Garden Spa erbjuds genuina smakupplevelser, med maträtter gjorda på naturliga råvaror – de flesta från utvalda producenter i Göteborgsregionen. Restaurangen drivs med stort fokus på ekologiskt, och har som mål att använda det bästa som respektive årstid har att erbjuda. 

Här serveras lunch på vardagar, frukost, á la carte och bistromeny alla dagar samt brunch under helgerna. 

Restaurang på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Restaurangen på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Maten från köket på Varbergs Stadshotell & Asia Spa inspireras av de fyra årstiderna. Ambitionen är att servera riktigt bra mat där närproducerat och råvaror i säsong används i högsta möjliga grad. Målet är att ge en helhetsupplevelse, där mat och dryck samspelar.

Här serveras frukost, lunch, à la carte och bistromeny alla dagar i veckan och brunch på söndagar. Dessutom en mängd spännande event under året. 

Oxkind varmrätt på Sandbergs restaurang

Sandbergs Matsal på Billingehus

I över 50 år har Billingehus varit en välkänd mötesplats för mat, dryck och nöje. Här serveras vällagad, klassisk mat på ett modernt och medvetet sätt. Inspirationen bottnar i Västgötaslättens matkultur och följer det skafferi som årstiderna har att erbjuda, med omsorgsfullt utvalda råvaror på tallriken.

Restaurang Nami på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

NAMI – Japanskt i Varberg

I anslutning till Varbergs Stadshotell finns den japanska restaurangen NAMI som hotellet driver tillsammans med några duktiga krögare. Maten som serveras är enkel och fräsch: grillat kött eller fisk, grönsaker, grytor, varma soppor, sushi och sashimi. Här kan du välja enstaka anrättningar eller fylla hela bordet med smårätter. 
Cocktailbar Munken på Varbergs Stadshotell

Bar Munken - Cocktailbar

Två trappor upp i det vackra trapphuset på Varbergs Stadshotell finner du cocktailbaren Bar Munken. Här kan du slå dig ner i en alldeles unik miljö och beställa en cocktail, en klassisk drink eller en god kaffedrink efter maten. Vill du hellre ta ett glas vin eller öl har vi självklart även det på menyn.
Lobbyn på Arken Hotel & Art Garden Spa

Hugos bar & Konstbaren

På Arken Hotel & Art Garden Spa kan du besöka Konstbaren för en kaffe, AW med vännerna eller en romprovning. Slå dig ner i Hugos bar för en god cocktail efter maten eller för att äta något gott från bistromenyn framför brasan.

Uno - Bar & Bistro

På Billingehus smakar maten extra gott när du kommer in i värmen efter en dag utomhus. Och allra helst i goda vänners sällskap inne på Uno. I fotspåren av atleter, långresta äventyrare och lokalbor kan du koppla av och värma dig med en kaffe hela dagen. Vill du hellre släcka din törst med något kallt så går det minst lika bra. Här är det inte ovanligt att gästerna tar ett glas bubbel till den varma mackan.

Utsikt från Bar Arne

Bar Arne

Bar Arne på Billingehus är vår lilla bar med den stora utsikten. Här serveras cocktails och bubbel. Platsen där man unnar sig och firar lite extra. Den som känner oss vet dock att det alltid finns något att fira - så tröskeln in är inte hög.

Bar Sora – Takbar

Ta hissen upp till åttonde våningen på Varbergs Stadshotell & Asia Spa så hamnar du på Sora – en takbar i hjärtat av Varberg och så nära himlen du kan komma. Här kan du slå dig ner för bubbliga spritzers och goda smårätter med utsikt över stan, havet och Varbergs fästning. 
uteservering i restaurang på hotell eggers i göteborg

Hôtel Eggers Veranda

Med utsikt över Drottningtorget i Göteborg finner du Eggers mysiga veranda som är öppen när restaurangen har öppet. Här serveras bistro- och à la cartemeny, goda drinkar och väl utvalda öl- och vinsorter.